actufinanciel

Snel uw huis verkopen? In drie stappen uw woning snel verkocht

Geplaatst op

In sommige gevallen kan het nodig zijn om uw huis snel te verkopen. U kunt bijvoorbeeld al een nieuw huis gekocht hebben, wat al binnen een maand van u is. In dat geval is het nodig om heel snel van uw eigen huis af te komen. Anders zit u namelijk met dubbele kosten opgescheept. Dit is zeker niet de bedoeling. Het voordeel van snel huis verkopen is dat u niet met dubbele kosten opgescheept zit. Ook als u gaat samenwonen met uw partner en jullie hebben beide een huis, kan het heel voordelig zijn om zo snel mogelijk van een van de twee woningen af te komen. Ook dan loont het dus om u woning direct te verkopen. Dit kan gedaan worden in drie stappen. Deze drie stappen staan hieronder omschreven.

Stap 1: Meld uw woning aan

Als eerste is het van belang dat u uw woning aanmeldt om verkocht te gaan worden. Dit kan u eenvoudig doen op een website. Hier voert u dan enkele belangrijke gegevens in, zoals uw adres. Vervolgens krijgt u bij interesse voor uw woning binnen twee werkdagen een reactie.

Stap 2: Er komt iemand langs om uw huis te bekijken

Als u uw huis direct wilt verkopen, komt er ook snel iemand langs om uw huis te bezichtigen. Vervolgens wordt er dan een bod gedaan op uw huis. In eerste instantie wordt een inschatting gemaakt op basis van de kenmerken van het huis, maar na de bezichtiging zal u een definitief bod krijgen. Als u de richtprijs van het eerste bod niet goed vindt, dan zal er helaas geen bezichtiging plaatsvinden. U kunt de woning in dat geval niet direct kunnen verkopen.  Het is dus erg belangrijk dat u er goed over nadenkt voordat u het bod niet aanneemt. Dit geldt voor zowel het bod dat gedaan wordt voor de bezichtiging, als voor het bod dat gedaan wordt na de bezichtiging. Als u echter wel akkoord gaat met het bod, dan wordt er samen met u een opleveringsdatum afgesproken. U kan dus bij het snel verkopen van uw huis wel zelf kiezen wanneer u precies uw huis uitgaat.

Stap 3: De beslissing of uw huis gekocht gaat worden wordt gemaakt

Het principe van uw woning direct verkopen werkt als volgt. Een bedrijf koopt namelijk uw huis op, en zij verkopen uw huis dan weer door. Het risico is daarna dus voor het bedrijf. Het is daarom natuurlijk belangrijk dat ze de prijs goed inschatten. Zij moeten het namelijk ook weer kwijt kunnen aan een nieuwe koper. Daarom neemt het bedrijf 24 uur om te beslissen of ze uw woning willen kopen of niet. In het geval dat ze dit accepteren, is het u gelukt om uw huis direct te verkopen. Dit betekent dat u meteen van uw dubbele lasten af bent. Daarnaast heb u honderd procent garantie dat uw huis verkocht is en dat de koper niet meer terugkrabbelt.

Gerelateerde berichten

Voordelen van online boekhouden

Boekhouden is een boekhoudkundige functie waarmee je de financiële informatie van je organisatie op een gestroomlijnde manier kunt presenteren en...

Lees meer

Waarom overstappen naar POS systeem

Als u discrepanties ziet tussen uw verkoopcijfers of inventaris en wat er in de kassa zit, kan het zijn dat uw werknemers van u stelen. Het is zelfs...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden