actufinanciel

Overname YARDEN, wat verandert er allemaal?

Geplaatst op

De uitvaartorganisatie YARDEN wordt overgenomen door DELA. Het gaat hierbij om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en ook de onderliggende organisaties. Maar wat verandert er voor mij?

Overname van YARDEN

Het herstelplan van de afgelopen tijd heeft voor YARDEN niet goed uitgepakt en ondanks het herstelplan heeft niet genoeg financiële buffers om zelfstandig verder te kunnen. De bestuurders van de 2 bedrijven hebben een overeenkomst voor overname ondertekent, nadat deze is goedgekeurd is YARDEN officieel van DELA.
Met deze verandering kan men rekenen op meer financiële stabiliteit, dit is als verzekerde altijd fijn om te weten. Een begrafenisverzekering moet financieel stabiel zijn om haar verzekerde klanten garantie te kunnen bieden op het kunnen financieren van een uitkering wanneer dit nodig is. De organisaties kennen ook veel verwanten en overeenkomsten, en dus komt de overname YARDEN ten goede nu zij in grote financiële nood zit.

Wat verandert er voor de leden?

Voor de leden verandert er voorlopen helemaal niets. Polissen kunnen gewoon doorlopen en leden en nabestaanden kunnen uitgaan van een goed geregelde uitvaart en goede dienstverlening.


Wanneer er sprake is van een pakketpolis, dan blijft ook de herstelactie die in 2019 is doorgevoerd voor pakketpolissen van kracht. Voor het jaar 2020 is er sprake van een stijging van uitvaartkosten van 2%, dit komt onder andere door de gebruikelijke jaarlijkse kostenstijgingen en natuurlijk ook deels door de inflatie.


Men kan voor nu nog steeds een uitvaartverzekering afsluiten bij YARDEN, wanneer de overname officieel is, en het doel is deze tegen 2022 helemaal rond te krijgen, dan moet men hiervoor naar DELA in plaats van naar YARDEN.


Een overname van een verzekeringsbedrijf klinkt voor de verzekerde in eerste instantie misschien wat eng, maar in dit geval verandert er voor de leden eigenlijk zo goed als niets. Er is dus alleen sprake van een kostenstijging, maar dit gebeurt bijna jaarlijks bij iedere maatschappij. Het is de bedoeling van YARDEN om de gebruikelijke principes te waarborgen, en daarom is DELA ook de aangewezen organisatie om het bedrijf over te nemen.

Gerelateerde berichten

Voordelen van online boekhouden

Boekhouden is een boekhoudkundige functie waarmee je de financiële informatie van je organisatie op een gestroomlijnde manier kunt presenteren en...

Lees meer

Waarom overstappen naar POS systeem

Als u discrepanties ziet tussen uw verkoopcijfers of inventaris en wat er in de kassa zit, kan het zijn dat uw werknemers van u stelen. Het is zelfs...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden