actufinanciel

Kies krimpfolie als productverpakking & verzend jouw spullen op een veilige, duurzame manier met kartonnen verzenddozen

Geplaatst op

Gebruik krimpfolie om een perfecte productverpakking realiseren. De folie wordt toegepast om producten te bundelen en te beschermen. Ook wordt krimpfolie ingezet om pallets te verpakken. Welke producten verpak je met krimpfolie, behalve pallets? Denk aan drukwerk, kantoorartikelen, dranken, verpakking van flessen en blikjes, snoepgoed, voeding voor huisdieren, tegels, hout, computers en gereedschappen. De krimpfolie dankt zijn naam aan het feit dat de folie, afhankelijk van de productie, bij verhitting krimpt.

De populariteit van krimpfolie

Een europallet is een houten pallet van 800×1200×144 mm en met een draaglast tenminste 1500 kilogram. Krimpfolie beschermt producten tegen vocht, diefstal en vervuiling. Bovendien zijn producten die in krimpfolie zijn verpakt gemakkelijker te hanteren. Om deze reden is het gebruik van krimpfolie op europallets zeer populair. Het voordeel van een krimpfolie is dat het krimpproces zeer snel verloopt en dat de folie een zeer hoge scheur- en doorsteekweerstand heeft. Om deze reden glijden in krimpfolie verpakte producten niet van een pallet af. Daarnaast is het zo dat beschadiging van goederen grotendeels voorkomen kan worden door het juiste gebruik van krimpfolie. 

Waarom krimpfolie gebruiken?

Een unieke eigenschap van krimpfolie is dat door de verticale en horizontale krimp de folie door de warmte perfect kan opgespannen worden waardoor deze veel strakker gespannen staat dan bij vergelijkbare producten. Fijnkrimpfolie is de dunste folie die kan worden aangeboden. Deze krimpfolie is vaak leverbaar in diktes van 9 tot 25 µm en met een breedte die varieert van 100 mm tot 1600 mm.

Krimpfolie kleeft en last bovendien ook gemakkelijker, waardoor er sneller kan gewerkt worden. Efficiëntie voorop dus! Daarnaast blijft de folie de krimpkracht behouden en is de folie uitstekend bestand tegen windstoten. Onthoud dat een correcte plaatsing altijd noodzakelijk is om een goed resultaat te bereiken. Tot slot: Krimpfolies zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Bestel deze nu online!

Het belang van goede verzenddozen als verpakkingsmateriaal

Een gebroken servies na een verhuizing? Verfrommelde producten in de bus bij jouw klant? Andere producten die vernield raken tijdens een verzending? Dat wil je niet. In dit artikel lees je waarom het belangrijk is om degelijke verzenddozen te gebruiken. Zowel bedrijven als particulieren gebruiken uiteenlopende soorten verzenddozen. Kies je voor kwalitatieve verzenddozen, dan wordt de te versturen inhoud beschermd tegen schokken en stoten onderweg en richt een slordige bezorger niet direct schade aan. Let bij de selectie van een verzenddoos op het materiaal en de maat van de doos. Een kartonnen verzenddoos is bijna altijd geschikt voor het versturen van jouw zending.

Een kartonnen verzenddoos als duurzame optie voor het verpakken en verzenden van jouw spullen

Wist je dat kartonnen verzenddozen op maat te maken zijn en een milieuvriendelijke keuze zijn? De keuze van de dikte van de verzenddoos is afhankelijk van de producten of de voorwerpen die je wilt verzenden. Kartonnen verzenddozen zijn namelijk verkrijgbaar met een enkele, dubbele en zelfs met een driedubbele golf. Voor zeer breekbare, waardevolle en kwetsbare producten tot 30 kg kies je voor een dubbelgolf variant, waardoor de inhoud optimaal beschermd wordt.

Heeft het product dat je wilt versturen een speciale afmeting of wijkt het meer af van gemiddeldes? Geen probleem. Kartonnen verzenddozen kunnen namelijk ook op maat gemaakt worden. Kartonnen verzenddozen bestaan bovendien in verschillende papierkwaliteiten waardoor dit het meest flexibele verzendmateriaal is. Daarnaast zijn kartonnen verzenddozen gemaakt van recycleerbare materialen en kunnen hergebruikt worden zolang de dozen nog in goede staat verkeren. Puntje voor milieuvriendelijkheid dus!

Gerelateerde berichten

Voordelen van online boekhouden

Boekhouden is een boekhoudkundige functie waarmee je de financiële informatie van je organisatie op een gestroomlijnde manier kunt presenteren en...

Lees meer

Waarom overstappen naar POS systeem

Als u discrepanties ziet tussen uw verkoopcijfers of inventaris en wat er in de kassa zit, kan het zijn dat uw werknemers van u stelen. Het is zelfs...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden