actufinanciel

Hier moet je op letten bij het oprichten van een onderneming

Geplaatst op

Wil je een onderneming oprichten? Dat is heel leuk en spannend, maar er komt ook een heleboel bij kijken. Je wil immers wel dat je bedrijf een succes wordt, en dat kan eigenlijk alleen maar als je er voldoende tijd aan besteedt. Het zou zonde zijn als je iets over het hoofd ziet waardoor het niet helemaal loopt zoals je graag zou willen. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips waar je op moet letten als je je eigen onderneming gaat oprichten.

De juiste voorbereiding

Ten eerste is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Begin met het maken van een ondernemingsplan, waarin je alle belangrijke zaken over je onderneming op een rijtje zet. Wat ga je verkopen? Waarom ben jij beter dan je concurrenten? Op welke manieren kun je je onderscheiden? En wie zijn je klanten? Wat willen zij precies? Het is belangrijk om goed na te denken over al deze zaken, omdat ze direct te maken hebben met het succes van je bedrijf. Er zijn nog veel meer voorbereidingen die je moet treffen voor het opstarten van je eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van verzekeringen en het opbouwen van pensioen. Bepaal je uurtarief en stel algemene voorwaarden op. Het is belangrijk dat deze algemene voorwaarden sluitend zijn, zodat je hier later geen gedoe over krijgt. Een advocaat ondernemingsrecht kan je hierbij helpen. Als je op zoek bent naar een advocaat ondernemingsrecht kun je terecht bij SWDV Advocaten.

Inschrijven bij de KvK

Ook moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Om je in te schrijven kun je online een afspraak maken, waarna je langs kunt komen om je inschrijving compleet te maken. Wel zijn er een aantal dingen waar je van tevoren aan moet denken. Welke rechtsvorm ga je bijvoorbeeld kiezen? Aan elke rechtsvorm zitten bepaalde rechten en plichten, dus het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen. Een advocaat van SWDV Advocaten kan je helpen bij het maken van deze keuze. Bedenk een goede bedrijfsnaam voor je onderneming, zoek uit welke vergunningen je nodig hebt en zet je administratie op. Als je financiering nodig hebt, moet je dit regelen voor je inschrijving bij de KvK.

Klanten vinden

Om je bedrijf succesvol te laten worden, heb je natuurlijk klanten nodig. En de kans is groot dat je klanten niet zomaar op je af zullen komen. Je zult er dus actief moeite voor moeten doen om klanten binnen te halen. Besteed voldoende tijd en aandacht aan marketing en acquisitie en bereik je doelgroep via de juiste kanalen.

Gerelateerde berichten

Voordelen van online boekhouden

Boekhouden is een boekhoudkundige functie waarmee je de financiële informatie van je organisatie op een gestroomlijnde manier kunt presenteren en...

Lees meer

Waarom overstappen naar POS systeem

Als u discrepanties ziet tussen uw verkoopcijfers of inventaris en wat er in de kassa zit, kan het zijn dat uw werknemers van u stelen. Het is zelfs...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de financiële wereld in algemene zin. Voor financieel advies verwijzen we je graag door naar een erkende financiële expert bij je in de buurt.

Contactgegevens

Via info @ actufinanciel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden