actufinanciel

De voordelen van een boekhouder voor horeca ondernemingen

Geplaatst op

Voor elke ondernemer is het belangrijk om de financiële situatie van zijn bedrijf altijd goed in de gaten te houden, een belangrijk onderdeel hiervan is het bijhouden van alle administratie. Dit is echter geen taak die een ondernemer graag zelf wilt uitvoeren, het neemt immers veel tijd in beslag en die tijd wil de ondernemer graag besteden aan zaken waar hij goed in is, bij horeca ondernemers geldt dit helemaal. Er zijn tegenwoordig allerlei boekhoudprogramma’s waar men relatief simpel alle gegevens in kunt voeren, maar toch blijft het veel werk. Een horeca boekhouder is voor deze ondernemers de ideale oplossing, maar waarom is dat precies?

Het spaart veel tijd uit voor de ondernemer

Dit is natuurlijk voor de ondernemer zelf een groot voordeel, alle uren die hij niet meer aan de administratie hoeft te besteden kan hij besteden aan taken die binnen zijn eigen expertise vallen. Een ZZP’er besteedt jaarlijks vaak veel te veel uren aan de boekhouding als u het vergelijkt met de normale werkzaamheden, hier gaat ook geld verloren aangezien zijn aandacht bij iets anders hoort te liggen. Professionele accountants hebben vaak veel ervaring en beschikken over de juiste kennis.

Het bespaart geld uit

We hebben eerder al benoemd dat het geld bespaart omdat de ondernemers al die uren beter kunnen besteden, maar het heeft nog meer redenen waarom het geld bespaart. Kleine ondernemers nemen wel eens zowel privé als zakelijke zaken op in de boekhouding, als men hier fouten in maakt kun je later in de problemen komen. Ook zijn er altijd zaken die je op het bedrijf kan zetten om het belastbare inkomen te drukken. Een boekhouder weet waar hij op moet letten en waar de grenzen liggen.

Het kan conflicten voorkomen

De belastingdienst kan regelmatig bij een bedrijf binnenvallen wanneer de boekhouding binnen het bedrijf gedaan wordt, als ze denken dat de cijfer niets kloppen kom ze maar al te graag langs voor meer informatie. Wanneer het bij de belastingdienst bekend is dat een erkend boekhouder alles bijhoudt, zal dat minder snel gebeuren. Boekhouders bouwen bij de belastingdienst namelijk ook een reputatie op, zij zullen er alles aan doen om hun reputatie zo positief mogelijk te houden.

Gerelateerde berichten

Voordelen van online boekhouden

Boekhouden is een boekhoudkundige functie waarmee je de financiële informatie van je organisatie op een gestroomlijnde manier kunt presenteren en...

Lees meer

Waarom overstappen naar POS systeem

Als u discrepanties ziet tussen uw verkoopcijfers of inventaris en wat er in de kassa zit, kan het zijn dat uw werknemers van u stelen. Het is zelfs...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de financiële wereld in algemene zin. Voor financieel advies verwijzen we je graag door naar een erkende financiële expert bij je in de buurt.

Contactgegevens

Via info @ actufinanciel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden