actufinanciel

3 belangrijke zakelijke termen die elke ondernemer moet kennen

Geplaatst op

Een groot misverstand is dat je als werknemer alles moet kunnen en weten. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Als je een beetje slimme ondernemer bent, zorg je dat je mensen om je heen vergaard die antwoord hebben op jouw vragen. Zij moeten in principe slimmer zijn dan jij, als ze maar naar je luisteren. Toch misstaat het nooit om als ondernemer genoeg kennis te hebben en altijd leergierig te zijn. Het gaat je helpen in het zakenleven. Daarom geven in deze blog een opfriscursus van enkele belangrijke termen. Misschien denk je “hé, dit is wat ik zocht”.

Private equity

Je hoort private equity veel voorbij komen, maar veel mensen weten niet wat het betekent. Als je wilt investeren in een bedrijf, buiten de reguliere aandelenbeurs om, dan spreken we van private equity, ofwel privaat vermogen. Het is een aandeel in een niet beursgenoteerde onderneming.  Het biedt de mogelijk voor investeerders en bedrijven om bij elkaar te komen. Het kan erg riskant zijn en daarom raden we altijd aan om een expert in te schakelen als je van plan bent te investeren in een bedrijf. Neem eens een kijkje op hvk-stevens.com. Zij zijn gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, fondsen, goede doelen en bedrijven.

Debiteuren en crediteuren

Als je een beetje fan bent van Jiskefet, het populaire programma van de jaren 90, weet je als geen ander wat debiteuren en crediteuren betekent, toch? Als je niet zo goed weet wat dit betekent doe je iets fout. Debiteuren en crediteuren zijn namelijk essentieel voor elke onderneming. Je debiteuren zijn je klanten, hier krijg je geld van. De crediteuren zijn je leveranciers, die jij nog moet betalen. Alle kostenposten kun je eenvoudig op een balans zetten. Op de balans kom je erachter aan het einde van een kwartaal of jaar wat je nog moet betalen of terugkrijgt. Het geeft een goed beeld van je huidige situatie.

Cash flow

Cash flow is ook erg belangrijk om te herkennen. De cash flow zegt vaak meer dan een winst en verliesrekening. Cash flow wil zeggen hoeveel geld je onderneming kan gebruiken om schulden af te betalen, goederen te bekostigen  en investeringen te doen. Dit hoeft dus niet gelijk te zijn aan de winst van je onderneming, maar speelt meer in op je liquiditeit. Belangrijk om het onderscheid te kennen.

Gerelateerde berichten

Voordelen van online boekhouden

Boekhouden is een boekhoudkundige functie waarmee je de financiële informatie van je organisatie op een gestroomlijnde manier kunt presenteren en...

Lees meer

Waarom overstappen naar POS systeem

Als u discrepanties ziet tussen uw verkoopcijfers of inventaris en wat er in de kassa zit, kan het zijn dat uw werknemers van u stelen. Het is zelfs...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de financiële wereld in algemene zin. Voor financieel advies verwijzen we je graag door naar een erkende financiële expert bij je in de buurt.

Contactgegevens

Via info @ actufinanciel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden