actufinanciel

Wat zijn de voordelen van een financieel bureau?

Geplaatst op

Bij het horen van de term ‘financieel bureau’ vraag je je waarschijnlijk af wat ze precies doen. In feite combineert een financieel bureau de financiële werkzaamheden van een bedrijf, zoals de boekhouding en financiële administratie met het geven van een financieel advies. Met andere woorden; ze helpen met de dagelijkse gang van zaken op financieel gebied en proberen ook de zaken te verbeteren aan de hand van grondige analyses.

Hou meer tijd over voor het ondernemen

Voor veel ondernemers is het bijhouden van de financiële administratie een noodzakelijk kwaad. Het is vaak niet waar ondernemers gelukkig van worden, omdat het veel tijd kost en in niet direct bijdraagt aan de groei van de onderneming. Een financieel bureau neemt deze taken graag op zich, waardoor je meer tijd over houdt voor het ondernemen en de primaire werkzaamheden van het bedrijf. Dit zijn vergelijkbare werkzaamheden als die van een administratiekantoor.

Ontvang onafhankelijke financiële analyses

Een financieel bureau gaat verder dan alleen het wegnemen van de administratieve zorgen. Je kunt ze ook inschakelen voor het maken van financiële analyses en prognoses. Dergelijke bureaus hebben jaren ervaring in verschillende sectoren en kunnen degelijke plannen opstellen over verwachte resultaten en bijbehorende acties. Denk hierbij aan plannen die gemaakt worden aan de hand van worst-, middle- en best case scenario’s op basis van verschillende bronnen. Op die manier kunnen ze realistische begrotingen opstellen en bepalen of het verstandig is om op bepaalde onderdelen juist meer of minder te investeren.

Alle kennis onder één dak

Het moge duidelijk zijn dat een financieel bureau op meerdere niveaus betrokken is bij je onderneming. Door zowel administratieve taken over te nemen en financiële planningen te maken hoef je maar twee partijen inzicht te geven in de financiële gegevens: het financieel bureau en je eigen accountant. Op die manier kun je sneller schakelen en bevorder je de efficiëntie in het bedrijf.

Intussen komen er steeds meer van dit soort bureaus in Nederland, waardoor het wellicht lastig is om een keuze te maken tussen de verschillende mogelijkheden. Een voorbeeld van een goed financieel bureau met meerdere succesvolle cases is IFS Finance uit Almere.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden