actufinanciel

Wat is goedkoper: een beursstand huren of kopen?

Geplaatst op

Je hebt een bedrijf en gaat binnenkort voor de eerste keer deelnemen aan een beurs. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook goed voor het uitbreiden van je netwerk en een handige manier om potentiële klanten je bedrijf te laten kennen. Maar de vraag is nu: wat is voordeliger: het huren of kopen van een beursstand? We vertellen je waar je het beste rekening mee kunt houden en wanneer je het beste een beursstand kunt huren of kopen.

Waar moet je rekening mee houden bij het bestellen van een beursstand?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Deze zijn:

 • Je budget
 • Hoe vaak je deel gaat nemen aan beurzen en waar
 • De grootte van de beursstand/je opslagruimte
 • Of je de stand zelf wil/kunt opbouwen
 • Gebruiksgemak/autonomie

Wanneer je het beste een beursstand kan huren

Een beursstand huren heeft de volgende voordelen:

 • Wanneer je budget niet groot is, is huren de beste optie. Ook kan je hier beter voor kiezen als je niet vaak deelneemt aan een beurs en je opslagruimte beperkt is. Wanneer je wel eens naar beurzen in het buitenland gaat, is lokaal huren ook gemakkelijker, want dan hoef je zelf niet het transport te regelen. De meeste stands zijn vrij makkelijk op te bouwen en af te breken, maar het kan zijn dat je dit zelf niet wil of kunt. Dan kun je ervoor kiezen om te huren en de stand door het bedrijf zelf op te laten zetten.
 • Bij het huren van een beursstand laat je gemakkelijk het transport van de beursstand naar de beurs regelen door het bedrijf waarbij je huurt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het veilig verpakken van je apparaten om te voorkomen dat ze tijdens het transport breken. Als je flatscreen display beschadigd raakt op weg naar de locatie, of gewoon niet werkt, moet de leverancier onmiddellijk een vervangend apparaat leveren. Zo kun je je concentreren op andere onderdelen van je stand en stressvrij genieten van het evenement.
 • Een ander pluspunt is dat je je geen zorgen hoeft te maken over extra’s zoals kabels, stekkers en afstandsbedieningen. Alles wordt geleverd door de leverancier en verzonden naar de door jou gekozen locatie.
 • En tot slot, wanneer je besluit om je beeldschermen en interactieve apparaten te huren, heb je een geweldige keuze uit de nieuwste en coolste gadgets op de markt, die meestal erg duur zijn om te kopen.

Wanneer je het beste een beursstand kan kopen

Een beursstand kopen heeft de volgende voordelen:

 • Bij drie beursdeelnames heb je de aanschaf van je beursstand er bijna altijd al uit. Wanneer je dus vaker deelneemt aan beurzen, kun je beter een beursstand kopen.
 • Je hebt alles zelf in de hand. De aanschaf van interactieve displays en apparaten geeft je de mogelijkheid om je digitale content te testen en aan te passen zodat alles goed werkt. Goede beursstandleveranciers bieden een scala aan diensten aan, waaronder het huren van apparatuur en ze kunnen je content testen voor de beurs. Als je echter besluit om bij een onafhankelijke technologieleverancier te huren, loop je het risico dat je content niet goed wordt weergegeven of helemaal niet wordt afgespeeld.
 • Wanneer je besluit om de technologie voor je stand te kopen, heb je er altijd toegang toe. Je kunt het gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Je kunt deze spullen dus ook buiten de beurs om gebruiken. Je kunt flatscreen-tv’s in je lobby monteren of gebruiken in vergaderzalen voor presentaties.

Conclusie

Er zijn veel voor- en nadelen van het kopen en huren van beursstands met technische snufjes. Overweeg alle bovenstaande punten bij het beslissen van welke optie het beste werkt voor jou, je team en je bedrijf. Om je te onderscheiden van de concurrentie kun je denken aan op maat gemaakte video’s op tv-schermen, leuke projecties, informatieve diavoorstellingen en merkgames op iPads.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden