actufinanciel

Vergeet bitcoins: ga voor goud

Geplaatst op

Goud is waardevast en schommelt dus minder dan in beleggingsmiddelen zoals bitcoins. Goud blijft een lange termijn belegging. Wil je sneller rijk worden, dan zijn bitcoins juist wel weer een aanrader, maar zoek je naar veiligheid, dan is goud de weg. Natuurlijk kun je ook snel geld verdienen door je goud te verkopen. Goud inkoop zorgt ervoor dat je goud kunt omzetten in geld.

Goud is waardevast

De bitcoin is zo’n 70% in waarde gedaald. In 2018 was de munt nog 13500 dollar waard, nu is dit ongeveer 3800 dollar. Dit is een teken dat de bitcoin qua waardevastheid zeker niet op kan tegen goud als beleggingsmiddel. Goud daarentegen heeft in dezelfde periode nog geen 2 procent ingeleverd en klom daarna al snel weer zo’n 7 procent. Daarom mogen we goud voor beleggers ook echt een veiligehaven noemen. Veel partijen zien bitcoins vooral als speculatiemiddel, vergelijkbaar met aandelen. Door de schommelingen kun je dus snel geld winnen en verliezen. Je moet op het juiste moment inspringen en of uitstappen. Voor de lange termijn kiezen beleggers voor goud.

Goud crasht niet

Toen in 2008 de financiële crisis op het hoogtepunt was gingen veel beleggers hun vermogen veiligstellen in goud. Goud staat buiten het financiële systeem en kan niet ten ondergaan met dit systeem. We noemen dit dus een harde activa.

Basis

Veel meer dan vroeger is het goud nu de fundering onder de wereldwijde economie. De olie en dollar waren dit toen veel meer, alleen de aardolie raak op en de dollar wordt buiten de goudvoorraad van de Verenigde Staten om bijgedrukt, zodat de soliditeit van dit betaalmiddel ondergraven wordt. Steeds meer mensen herkennen de waarde van goud.

Hoe in goud beleggen?

Voor beleggers zijn er een aantal manieren om in goud te beleggen: het aanschaffen van aandelen in goudmijnbedrijven, gouden munten kopen of waardepapieren aanschaffen. Wanneer je te maken hebt met tussenpersonen zul je hen ook geld moeten betalen, ze doen het niet voor niets namelijk. Het is beter om zo direct mogelijk aan je goud te komen, bijvoorbeeld dit direct kopen bij een mijn. Maar voor het gemak gaan is ook prettig, dus waardepapieren of aandelen zijn een goede optie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden