actufinanciel

Tips bij arbeidsconflicten

Geplaatst op

Hier zijn een aantal tips voor alle medewerkers die verwikkeld zijn in arbeidsconflicten. Deze tips zijn niet bedoeld als bindend juridisch advies in een specifieke situatie. In de echte wereld hangt de nauwkeurigheid en bruikbaarheid van de tips af van de details.

Eerst gehoorzamen, later treuren

Dit is een van de basisregels van arbeidsrecht. Je wilt niet ontslagen worden voor werkweigering terwijl je probeert te beslissen of je werkgever je gevraagd heeft om iets illegaals te doen. Er is geen twijfel mogelijk dat als jij je in een dergelijke positie bevindt, het zowel moreel als juridisch lastig is. Als je gedwongen bent om snel een beslissing te nemen en twijfelt over wat je moet doen, luister dan naar je werkgever en doe wat hij of zij zegt. Je kunt er later over klagen terwijl je nog een baan hebt.

Weet wat je deadlines zijn.

Bijna alles in de wet heeft een tijdslimiet. Een eventuele rechtszaak heeft een termijn waarbinnen deze afgerond moet worden. Binnen een bepaald aantal dagen moet een aanklacht tegen discriminatie worden ingediend. Om jezelf te beschermen moet je een klacht indienen bij je werkgever. Als je deze en andere tijdslimieten niet kent, hoe weet je dan of je te lang hebt gewacht? Probeer dus je deadlines te achterhalen en zo snel mogelijk te handelen.

Vraag om inzage in je werkdossier.

Als je werkt voor de overheid moet je werkgever je meestal toegang geven tot je werkdossier als je daar om vraagt. Werknemers in de private sector krijgen wat hun werkgevers willen geven. In het algemeen moet je niet gewoon wachten tot er slechte dingen gebeuren op het werk voordat je vraagt of jij je dossier kunt inzien. Maak er regelmatig een soort onderhoudscontrole van. Je ververst de olie van je auto routinematig, dus waarom zou je niet vragen om je dossier routinematig te controleren? Je baan is waarschijnlijk belangrijker dan je auto.

 Personeelszaken is niet je vriend.

Dit is niet bedoeld om alle fantastische mensen te beledigen die op personeelsafdelingen of personeelsafdelingen werken. Maar uiteindelijk is deze afdeling er om het bedrijf te beschermen en ervoor te zorgen dat het goed loopt, niet om jou te beschermen. Ga er niet van uit dat ze voor je zullen zorgen. Geloof op geen enkele manier dat ze jouw vriend zijn. Dat zijn ze niet.

Raadpleeg een advocaat

In geval van twijfel dien je een arbeidsrecht advocaat  te raadplegen. Als je een vraag hebt over je werk of vermoed dat je onjuist bejegend bent, neem dan direct contact op.

Gerelateerde berichten

De kern van een koopovereenkomst

Een koopovereenkomst is een fundamenteel juridisch document dat de basis vormt voor bijna elke transactie waarbij goederen of diensten worden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden