actufinanciel

Het gebruik van een ERP systeem bij zakelijke dienstverlening

Geplaatst op

In vrijwel iedere sector in het bedrijfsleven wordt het efficiënt en effectief werken mogelijk gemaakt door software die op maat gemaakt is voor de betreffende branche. Als je de diverse software modules bundelt in één systeem, kun je spreken van een ERP systeem dat gebruikt wordt om de werkprocessen te verbeteren. In deze blog kijken we naar de toepassing van dergelijke systemen in de zakelijke dienstverlening.

De kracht van planningtools

Een goede planning is in de zakelijke dienstverlening van groot belang, net als in veel andere sectoren. Als je een bedrijf runt met verschillende projecten die tegelijkertijd actief zijn, maar in verschillende fases zitten, is het makkelijk én gevaarlijk om het overzicht te verliezen. In het ideale geval heb je een actueel overzicht van leads dot tot bijna voltooide projecten, waarbij alle betrokkenen kunnen zien wat de status, voorgeschiedenis en huidige actiepunten zijn. Een ERP systeem kan in dat geval een module integreren met een duidelijk dashboard, bijvoorbeeld per project of per persoon. Dit kan dan gekoppeld worden met andere modules, zoals een HRM-module, waarin de beschikbaarheid van diverse werknemers goed zichtbaar is. 

Facturatie en administratie

In de zakelijke dienstverlening gaat veel kostbare tijd van werknemers verloren aan het factureren van gemaakte uren of geleverde diensten en de verwerking van bijbehorende administratie. Met een ERP systeem zou je koppelingen kunnen maken die bijvoorbeeld automatisch de geregistreerde uren van medewerkers factureert. Zo minimaliseer je de tijd die er nodig is om (foutloze) facturen de deur uit te sturen!  Daarnaast kun je met een module ook het uren registreren zelf een stuk eenvoudiger maken.

De cloud en authenticatie

Als veel van het personeel thuiswerkt of op een externe locatie is het handig als ze overal toegang hebben tot de systemen die ze nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Daar bieden de cloud-opties van ERP systemen de uitkomst. Dit gaat uiteraard gepaard met geavanceerde beveiligingsmodules. Zo weet je zeker dat de juiste persoon toegang krijgt tot de juiste bestanden en niemand anders. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden