actufinanciel

Do’s bij medewerkerstevredenheidsonderzoek

Geplaatst op

Het is als bedrijf zijnde erg handig om te weten of medewerkers tevreden zijn. We adviseren het daarom om regelmatig de medewerkerstevredenheid te toetsen aan de hand van onderzoek. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij medewerkerstevredenheidsonderzoek. In deze blog behandelen we daarom een aantal do’s voor het meten van de tevredenheid van werknemers.

Do: betrek medewerkers bij je onderzoek

Al vanaf de opzet van het onderzoek raden we het aan om medewerkers te betrekken bij het onderzoek. Laat medewerkers meedenken over de manier van onderzoeken, de wijze van het benaderen van mensen en het verwerken en delen van de resultaten. Zodra je het voor elkaar krijgt dat medewerkers zich betrokken voelen bij het onderzoek, dan heb je een grotere kans dat collega’s bereid zijn om mee te doen aan het onderzoek. Hoe meer mensen er deelnemen aan het onderzoek, des te meer is het onderzoek een goede afspiegeling van alle medewerkers.

Do: meet meer dan alleen de tevredenheid

De tevredenheid van medewerkers is maar een aspect van zaken die onder medewerkers te meten zijn. Het kan als bedrijf ook erg handig zijn om de betrokkenheid, motivatie, bevlogenheid en productiviteit van medewerkers te meten. Het is niet voor niets: meten = weten. Hoe meer je weet over je medewerkers, des te beter kun je inspelen op de behoeftes van een medewerker. Uiteindelijk met als doel om als bedrijf zijnde te blijven groeien en zowel medewerkers als het hele bedrijf de kans geven om zich door te ontwikkelen.

Do: garandeer de anonimiteit in het onderzoek

Medewerkers die zeker weten dat hun resultaten anoniem blijven, zullen eerlijk antwoorden. Zo voorkom je het dat een medewerker alleen maar sociaal wenselijke antwoorden geeft tijdens het onderzoek. Ook is de respons over het algemeen veel hoger wanneer er voor het onderzoek duidelijk wordt gecommuniceerd naar medewerkers dat de resultaten anoniem blijven. Veel bedrijven kiezen voor een professioneel onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in het doen van medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de financiële wereld in algemene zin. Voor financieel advies verwijzen we je graag door naar een erkende financiële expert bij je in de buurt.

Contactgegevens

Via info @ actufinanciel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden