actufinanciel

Bitcoin kopen: 3 eenvoudige stappen

Geplaatst op

Bitcoin is verreweg de oudste en meest waardevolle cryptovaluta. Daarnaast is het ook de meest gebruikte digitale valuta voor betalingen en peer-to-peer transacties. In veel gevallen is de enige reden waarom mensen nog niet geïnvesteerd hebben dat ze het proces van het kopen van Bitcoin niet begrijpen. Daarom hebben we deze eenvoudige handleiding voor het kopen van Bitcoin samengesteld.

 

1. Kies een beurs

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin te kopen, onder andere via een online wisselkantoor, een ruilbeurs of van andere gebruikers. Een ruilbeurs – cryptovaluta exchange in het Engels – is over het algemeen de goedkoopste, gemakkelijkste en veiligste. CredoEx, Coinbase, Kraken, Bitfinex, Binance en Poloniex zijn allemaal hoog aangeschreven beurzen die handelen in Bitcoin en andere valuta.

 

Op de meeste beurzen kun je Bitcoin kopen en opslaan. Dit betekent dat je geen eigen cryptovaluta portemonnee nodig hebt om je Bitcoin op te slaan. Dat is prima voor relatief kleine hoeveelheden cryptovaluta, maar als je een aanzienlijke investering wilt doen is het raadzaam om je eigen software of hardware portemonnee te gebruiken om Bitcoin (of een andere cryptovaluta) op te slaan. Voordat je een ruilbeurs kiest, moet je er ook voor zorgen dat je je Bitcoin naar een andere portemonnee kunt overzetten.

 

2. Open en financier een rekening

Zodra je een beurs hebt gekozen moet je een rekening openen en financieren. Het openen van een nieuwe rekening is meestal heel eenvoudig en er zijn slechts enkele persoonlijke gegevens nodig. Bij het opzetten van je rekening moet je deze meestal verifiëren en een vorm van documentatie aanleveren om je identiteit te bewijzen. In veel gevallen kun je eenvoudigweg een foto van je rijbewijs maken en deze naar de website uploaden.

 

3. Maak je eerste transactie

Zodra je account is opgezet en er geld op staat ben je klaar om Bitcoin te kopen. Bij sommige beurzen kun je de waarde van de Euro kiezen die je wilt investeren, terwijl je bij andere beurzen het bedrag aan Bitcoin kunt kiezen dat je wilt kopen. Op sommige beurzen kun je ook een limietprijs instellen, wat betekent dat je transactie alleen wordt uitgevoerd tegen de prijs die je kiest of lager.

 

Zodra je transactie is uitgevoerd, verschijnt je Bitcoin in je portemonnee op de beurs. Je kunt ze dan in de portemonnee van de beurs bewaren of naar je eigen portemonnee of naar een andere beurs overmaken.

 

Bitcoin kopen is best eenvoudig. Zodra je je eerste investering doet, zul je zien hoe gemakkelijk het is en heb je een stimulans om de markt in de gaten te houden en meer te weten te komen over cryptovaluta.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van ontwikkelingen binnen de financiële wereld in algemene zin. Voor financieel advies verwijzen we je graag door naar een erkende financiële expert bij je in de buurt.

Contactgegevens

Via info @ actufinanciel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden