actufinanciel

3 mogelijkheden om je bedrijf te verbeteren

Geplaatst op

Het einde van het jaar komt langzaam in zicht. Een goed moment om te reflecteren op het afgelopen jaar en plannen te maken voor het aankomend jaar. Het is voor de voortgang van je bedrijf belangrijk dat je in deze hectische tijd af en toe even stilstaat bij de resultaten die je hebt behaald. We benoemen bewust de resultaten, want van nature zijn we geneigd te kijken wat er niet goed gaat, terwijl het juist zo belangrijk is om stil te staan bij wat er wel goed gaat. Wanneer je weet wat er goed gaat, is dat je basis om op verder te bouwen. De dingen die goed gaan bepalen namelijk de koers die je op gaat met je bedrijf. En die koers kun je altijd weer verbeteren. Een verbeterslag aanbrengen kun je op verschillende manieren doen.  

We benoemen hier drie mogelijkheden:  

  • Aanvragen van een ISO 9001 certificaat  

De voordelen van ISO 9001 zijn vooral belangrijk voor jou als bedrijf. Zoals gezegd wil je doorbouwen op je successen. ISO 9001 helpt je daarbij. Het zorgt namelijk voor meer structuur binnen je organisatie zodat je efficiënter kunt werken. Het zorgt ervoor dat je regelmatig reflecteert, zodat je op tijd kunt bijsturen. Daarnaast helpt ISO 9001 je met het stellen van concrete en meetbare doelstellingen.  

  • Vernieuwen van je werkvormen 

Betrek je werknemers bij de ontwikkelingen van je bedrijf. Wanneer je groter wil worden kan het zijn dat je huidige werkvorm niet meer goed past in het proces waarin je nu zit. Het is goed om verschillende werkvormen te bekijken. Eén daarvan is Agile werken. Dit is een methode waarbij je in sprints van drie of vier weken werkt. Waarbij je na elke sprint iets oplevert. Het zorgt ervoor dat je als team erg wendbaar bent en makkelijk kunt bijsturen.   

  • Inzetten op ontwikkeling van je werknemers 
     

Je medewerkers zijn de basis van het succes. Als organisatie wil je tevreden medewerkers. Je hebt in ze geïnvesteerd toen ze binnen kwamen en uiteraard wil je dat ze nog een geruime tijd bij je blijven om het bedrijf verder met je te laten groeien. Dit kan alleen wanneer je investeert in je medewerkers. Uit onderzoek is gebleken dat niet geld, maar ontwikkel mogelijkheden één van de belangrijkste drijfveren is. Ga in gesprek met je medewerkers en bespreek de wensen en de mogelijkheden die er zijn.  

Klik hier voor een offerte voor ISO 9001 

Gerelateerde berichten

De kern van een koopovereenkomst

Een koopovereenkomst is een fundamenteel juridisch document dat de basis vormt voor bijna elke transactie waarbij goederen of diensten worden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden